Siirry sisältöön

Hyvinvointialue on merkittävä kesätyöllistäjä koko Satakunnassa

Uutinen

Maakunnan suurimpana työnantajana Satakunnan hyvinvointialue on myös tärkeä kesätyöpaikkojen tarjoaja. Tänä kesänä avoimia kesätyöpaikkoja on ollut haettavana noin 500, minkä lisäksi kesätyöntekijöitä on palkattu suoraan yksiköihin esimerkiksi opintoihin liittyneen harjoittelun jälkeen.

– Olemme monelle sote-alan opiskelijalle alan ensimmäinen työpaikka. Meillä työskentelee esimerkiksi lähihoitaja-, sosionomi-, kätilö- ja sairaanhoitajaopiskelijoita erilaisissa tehtävissä joka puolella Satakuntaa, listaa rekrytointipäällikkö Satu Tuoriniemi.

Hyvinvointialue tarjoaa kesätyötä myös alle 18-vuotiaille.

– Tänäkin kesänä meillä on ulkoalueiden hoitotöissä useita reippaita nuoria. Suurelle osalle heistä tämä on ensimmäinen kesätyö.

Myös hyvinvointialueen tukipalveluissa työskentelee paljon kesätyöntekijöitä, niin osastonsihteereinä kuin laitoshuoltajina ja ruokapalvelutyöntekijöinä. Satakunnan hyvinvointialueella työskentelee kesäisin myös paljon lääketieteen opiskelijoita, esimerkiksi psykiatrian kesäkoulu on ollut suosittu kesätyöpaikka.

Yksi Satakunnan hyvinvointialueen tämän kesän kesätyöntekijöistä on lääketieteen kandidaatti Juulia Holma, joka toimii lääkärin sijaisena terveyskeskuksessa. Porilaissyntyinen Holma on aiempina kesinä toiminut Satasairaalassa sanelujen purkajana ja amanuenssina sisätautiosastolla.

– Olin jo keväällä Satakunnan hyvinvointialueella harjoittelussa, ja tuttuun paikkaan oli helppo palata. Kaikki ovat ottaneet meidät kesätyöntekijät vastaan hyvin, ja työpanostamme arvostetaan. Myös ohjaukseen ja kokeneempien lääkäreiden tukeen on panostettu. Kaikki ovat olleet auttavaisia, Holma kiittelee.

– Otamme kesätyöntekijät ilolla vastaan. On hienoa huomata, että työuran alussa olevat ovat kiinnostuneita työskentelemään meillä. Aidosti toivomme, että he löytävät urapolun Satakunnan hyvinvointialueella, Tuoriniemi sanoo.

Tämän kesän kesätyöpaikkoja on auki vielä ainakin lähi- ja sairaanhoitajille, sosionomeille, ruokapalvelutyöntekijöille ja laitoshuoltajille. Kaikki avoimet paikat löytyvät Kuntarekrystä(siirryt toiseen palveluun). Kesän 2024 kesätyöhaku aukeaa joulukuussa 2023.