Siirry sisältöön

Simulaatiopalvelut  

Simulaatiokoulutus  

Simulaatio-opetus on tehokas ammatillista osaamista vahvistava koulutusmuoto, jossa pyritään mahdollisimman todentuntuiseen käytännön työtaitojen harjoittamiseen. Simulaatiokoulutuksessa voidaan harjoitella niin teknisiä taitoja, kuten elvytystä tai potilaan tutkimista sekä ei-teknisiä taitoja, kuten potilaan/asiakkaan kohtaamista, henkilöiden välistä kommunikaatiota tai tilanteen johtamista. Simulaatiokoulutus mahdollistaa turvallisen virheet sallivan harjoittelun ja siinä yhdistyy monet oppimistavat.    

Simulaatiokeskus  

Satakunnan hyvinvointialueella Satasairaalassa (Sairaalantie 3, Pori) on vuoden 2021 lopussa avattu uusi ja tilava viimeisintä teknologiaa hyödyntävä simulaatiokeskus. Monipuoliset tilat sopivat kaikkien Satakunnan hyvinvointialueella toimivien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten harjoitteluympäristöksi.  

Päätavoitteena on tilojen monipuolinen käyttö potilas-/asiakasturvalliseen moniammatilliseen täydennyskoulutukseen. Simulaatiokeskuksen toimintaa koordinoi ja kehittää simulaatiokoordinaattori Jenni Kallio.

Simulaatiokeskuksen tilat  

Simulaatiokeskuksessa on tilaa noin 400m² verran ja tähän lukemaan mahtuu kaksi simulaatiotilaa, mitkä ovat muunneltavissa moniin erilaisiin potilas-/asiakastilanteisiin sekä ammattilaisten välisiin kohtaamisiin. Lisäksi simulaatiokeskuksessa on kodinomainen tila ja ambulanssi. Jokaisella neljällä tilalla on oma ohjaamonsa, mikä mahdollistaa simulaatioharjoituksen ohjaamisen rauhallisessa ympäristössä.    

Simulaatiokeskuksessa on myös opetustila, johon mahtuu 40 henkilöä. Tässä luokkahuonemaisessa tilassa voidaan pitää esimerkiksi teorialuentoja, laite-esittelyjä ja kädentaitopajoja. Opetustilassa sijaitsee myös kaksi simulaattoria (endoskooppinen sekä laparoskooppinen), joita käytetään toimenpideharjoitteluun.   

Simulaatiokeskuksen tilojen vuokraus  

Simulaatiokeskuksen tiloja ja osaamista voi yritykset ja yhteisöt vuokrata.  
Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä simulaatiokoordinaattoriin, niin kehitetään yhdessä tarpeitasi vastaava koulutus tai koulutuskokonaisuus.  

Ota yhteyttä

Jenni Kallio

Simulaatiokoordinaattori

jenni.kallio@sata.fi

044 707 9897

Marko Knuutila

Henkilöstön kehittämispäällikkö

marko.knuutila@sata.fi

044 707 7792