Siirry sisältöön

Aluehallituksessa hyväksyttiin ensihoitopalveluiden palvelutasopäätös ja palvelutilojen vuokraaminen kunnilta

Uutinen

Hyvinvointialueen ensihoidon palvelutasopäätös hyväksyttiin 1.1.2023 alkaen. Palvelutasopäätöksessä on kuvaukset ensihoitopalvelun palvelurakenteesta, lakisääteisistä viranhaltijoista, ensihoitopalvelussa työskentelevien pätevyysvaatimuksista, potilaan tavoittamisaikatavoitteista riskialueittain sekä muista oleellisista seikoista ensihoitopalvelun velvoitteista ja toimintamalliratkaisuista.

Vuoden 2023 palvelutasopäätös noudattaa palvelurakenteeltaan vuoden 2022 rakennetta. Ensihoitopalvelu tuotetaan monituottajamallilla. Muutokset aikaisempaan toimintaan liittyvät ensihoitoyksiköiden asemapaikkojen muutoksiin Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Satakunnan pelastuslaitoksen tuottamien palveluiden yhdistymiseen hyvinvointialueelle. Combilanssi-toiminta säilyy sekä Porissa että Raumalla.

Satakunnan hyvinvointialue päätti vuokrata kuntien omissa sosiaali-, terveydenhuollon ja pelastuspalveluiden käytössä olevat tilat kolmeksi ja mahdollisena optiona yhdeksi vuodeksi Satakunnan kunnilta. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 180 000 m² tilojen vuokraamista kuntien omasta käytöstä. Suurimmat vuokrattavat kokonaisuudet siirtyvät Porin ja Rauman kaupungeilta. Tiloista, joista on jo olemassa vuokrasopimus vuokraamisesta, päätetään aluehallituksessa erikseen.

Organisoituminen etenee. Aluehallitus perusti hyte-johtajan, tietojohtajan, valvonta- ja laatujohtajan, valmiusjohtajan, tutkimus- ja kehitysjohtajan ja tietoturvapäällikön virat hyvinvointialueen strategian ja järjestämisen vastuualueelle. Kelpoisuusehtona tehtäviin on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä johtamisosaaminen ja -kokemus sekä johdettavan palvelukokonaisuuden hyvä tuntemus. Rekrytoinnit hoidetaan pääosin sisäisesti. Valmiusjohtajan ja tietoturvapäällikön tehtävät asetetaan julkisesti haettavaksi.