Siirry sisältöön

Satakunnan hyvinvointialueen asiakaspostiosoitteet 1.1.2023 alkaen

Uutinen

Kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakaspostiosoitteet muuttuvat 1.1.2023 alkaen.

Vuoden 2022 loppuun useimmat sosiaali- ja terveystoimen organisaatiot ovat käyttäneet kuntien postisopimuksia ja postien sisäisiä jakelukäytänteitä kirjeposteissaan. Useimmissa sosiaalipalveluiden ja ikääntyneiden palveluiden toimipisteissä on ollut käytössä lisäksi omat postilaatikot, mihin asiakkaat ovat voineet viedä kirjeensä.

Vuoden 2023 alusta Satakunnan hyvinvointialue on solminut uudet paikalliset tai alueelliset postisopimukset postin kautta lähetettävälle kuntien ja kuntayhtymien sote-palveluiden asiakaspostille.

Hyvinvointialueen asiakaspostiosoitteisiin lähetetään asiakkaiden hakemukset, joissa on lakisääteinen käsittelyaika. Asiakkaiden hakemukset palveluista ja etuuksista otetaan käsittelyyn ripeästi, lainsäädännön edellyttämissä määräajoissa. Myös mahdolliset palveluita koskevat asiakkaiden muut kirjeet, kuten valitukset, otetaan valmisteluun välittömästi.

Asiakkaat voivat jatkossa lähettää asiakaspostia kotikuntansa hyvinvointialueen uusiin postiosoitteisiin seuraavasti:

Hakemukset

Hakemukset postitetaan kotikuntaan, mutta uusiin postiosoitteisiin. Kotikunnan postiosoite on saatavilla hyvinvointialueen verkkosivuilta: Satakunnan hyvinvointialueen kuntakohtaiset postiosoitteet asiakashakemuksia varten – Satakunnanhyvinvointialue.(avautuu uuteen ikkunaan)

Hallinnolliset asiakirjat, mm. oikaisuvaatimukset, selvityspyynnöt, muistutukset, tarkastuspyynnöt

Oikaisuvaatimukset, selvityspyynnöt, muistutukset, tarkastuspyynnöt ja muut vastaavat kirjattavat hallinnolliset asiakirjat toimitetaan kirjaamoon sähköisesti tai postitse. Suomi.fi-asiointitilin kautta voi tunnistautuneena sähköisesti lähettää pyynnön kirjaamoon ja arkistoon.

Satakunnan hyvinvointialueen kirjaamo Sairaalantie 3, 28500 Pori Sähköposti: kirjaamo(at)sata.fi toimitetaan Satakunnan hyvinvointialueen kirjaamoon: Sairaalantie 3, 28500 PORI tai sähköpostitse.