Siirry sisältöön

Sote-kuljetuspalveluiden kyydinvälityksen järjestäjä on Keskustaksi Oy 1.1.2025 alkaen 

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialueen sote-kuljetuspalveluiden kyydinvälityksen kilpailutus on päättynyt. Tarjouksia tuli yhteensä 12, joista yksi hylättiin. Kilpailutuksen voitti Keskustaksi Oy. Sote-kuljetuspalveluja järjestetään vammaisille henkilöille.  

Hyvinvointialueella sote-kuljetuspalveluja välitetään tai hallinnoidaan tällä hetkellä seitsemällä eri järjestelmällä. Kilpailutuksella päästään yhteen kyydinvälitysjärjestelmään. Asiakkaita palvelun piirissä on noin 5000 ja sopimusautoilijoita noin 200.  

Kyydinvälitysjärjestelmää ei aikaisemmin ole ollut käytössä Säkylässä, Huittisissa, Kankaanpäässä, Pomarkussa, Karviassa, Jämijärvellä eikä Siikaisissa. Näissä kunnissa tullaan järjestämään asiakastilaisuuksia alkusyksystä. 

Jo tällä hetkellä kyydinvälitysjärjestelmää käyttävillä alueilla muutokset tulevat olemaan vähäisiä. Kaikille asiakkaille uudet asiakasohjeet toimitetaan loppuvuonna. 

Kilpailutus ei vaikuta asiakasmaksuihin, matkamääriin, autoilijoiden sopimusten kestoon tai sisältöön. Sopimuskausi alkaa suunnitelmien mukaan 1.9.2024 käyttöönottoprojektilla siten, että kyydinvälityspalvelu on kaikilta osin käytettävissä 1.1.2025 alkaen. Hankinnan sopimuskausi on vuoden 2026 loppuun, jonka jälkeen Satakunnan hyvinvointialueella on oikeus halutessaan jatkaa sopimusta toistaiseksi voimassa olevana.