Siirry sisältöön
Palvelu

Keuhkosairauksien vuodeosasto

Osasto yhdistyy sisätautien hoito-osasto 1 kanssa 2.11.

Uusi puhelinnumero on 02 627 6330. 

Tutkimme ja hoidamme erilaisia keuhkojen tulehdustiloja, keuhkoahtaumataudin ja astman pahenemisvaiheita ja eri syistä johtuvaa äkillistä hengityksen vajaatoimintaa.  Joskus keuhkoissa otetuissa röntgenkuvissa näkyy muutoksia, mutta ne ovat epäselviä. Tutkimme näitä epäselviä keuhkokuvamuutoksia ja selvitämme epäselvien keuhko-oireiden syitä. Keuhkokuvissa, eli keuhkoista otetuissa röntgenkuvissa, voi näkyä muutoksia esimerkiksi sairauden seurauksena. Tuberkuloosin hoidon suunnittelu ja toteutus aloitetaan aina osastollamme. Tutkimme ja hoidamme unenaikaisia hengityshäiriöitä ja arvioimme erilaisten keuhkosairauksien hoidossa käytettävien laitteiden tarvetta.

Me teemme tutkimuksia:

  • Unirekisteröintitutkimuksessa selvitämme, onko sinulla mahdollisesti unenaikaisia hengityskatkoksia.
  • Keuhkojen tähystystutkimuksessa otamme keuhkoista näytteitä, joiden avulla selvitämme sairauksia. Teemme yhteistyötä  endoskopiayksikön kanssa. Endoskopiayksikkö tarkoittaa tähystysyksikköä.
  • Veren happipitoisuuden ja hiilidioksidipitoisuuden mittauksella saadaan tärkeää tietoa keuhkojen toiminnasta.
  • Pleurapunktiossa otetaan näyte keuhkopussin nesteestä ja mahdollisesti myös koepala.

Mikäli sinulla todetaan keuhkosairaus, arvioimme lääkityksesi tarpeen. Jos sinulla todetaan unenaikainen hengityshäiriö eli uniapnea joka vaatii laitehoitoa, laitehoidon aloitus ja seuranta tapahtuu myös meillä.

Mikäli tupakoit, autamme ja tuemme sinua tupakoinnin lopettamisessa. Tupakoinnin lopettaminen on kaikille tärkeää. Erityisen tärkeää se on keuhkosairautta sairastavalle.
Saat meiltä hyvää ja laadukasta hoitoa. Tavoitteemme on edistää terveyttäsi nykyaikaisin hoitokeinoin.

Järjestämme uniapneaa ja keuhkoahtaumatautia sairastaville ja heidän läheisilleen suunnattuja ensitietopäiviä. Ensitietopäivänä saat tietoa sairaudesta, johon sinä tai läheisesi on sairastunut hiljattain. Meiltä saat myös monipuolista tietoa ja tukea tupakoinnin lopettamiseen joko ryhmässä tai yksin.

Huoneessa käytössäsi on lukollinen kaappi ja vuodepaikallasi lankapuhelin. Voit myös käyttää omaa matkapuhelintasi ja pääset Internetiin langattomalla yhteydellä. Neuvottelethan kuitenkin oman tietokoneesi käytöstä hoitohenkilökunnan kanssa.


Vierailut

Osastollamme on eristyshuoneita, joissa vierailu on rajoitettua. Kysy aina hoitajalta ohjeet ennen kuin menet eristyshuoneeseen. Suosittelemme, että lapset eivät vieraile eristyshuoneessa.

Ethän tuo kukkia osastollemme.  Toivomme, ettet käytä voimakkaasti tuoksuvia hajuvesiä ja partavesiä. Vahvat tuoksut saattavat aiheuttaa osastolla oleville potilaille hengenahdistusta ja sairauden pahenemista.

Muistathan käyttää käsihuuhdetta, kun tulet osastolle ja kun lähdet sieltä.