Siirry sisältöön

Funteeraamo – arkea helpottavaa teknologiaa

Funteeraamo – hyvinvointiteknologialainaamo –hanke oli käynnissä 1.9.2022-31.8.2023 välisen ajan. Hanketta toteuttivat Satakunnanhyvinvointialue ja Satakunnan ammattikorkeakoulu. Hanke sai rahoituksen Satakuntaliitolta (AKKE-rahoituksesta).

Funteeraamo – hyvinvointiteknologialainaamon kehittämistyötä jatketaan osana Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille (TulKoti)-hanketta 1.9.-31.12.2023 välisenä aikana. TulKoti-hanke on o​sa Tulevaisuuden ​sote-keskus-ohjelmaa (TulSote)​, jossa jatketaan aiempaa kehittämistä Satakunnassa​. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Yhteistyötä tehdään tiiviisti sote-ammattilaisten, yhdistysten ja koulutusorganisaatioiden kanssa.

Funteeraamo – hyvinvointiteknologialainaamossa oli mahdollista päästä kokeilemaan helposti lähestyttäviä teknologioita, sovelluksia ja sisältöjä, sekä saada ohjausta niiden käyttöönoton helpottamiseksi.

Kokeiltavissa ja tutustuttavissa olevien laitteiden valikoimista löytyi hyödynnettäväksi apuvälineitä muistin tukemiseen, turvallisuuteen, näön ja kuulon avuksi sekä virkistykseen ja oman terveydentilan tarkkailuun.

Osaa esillä olevista tuotteista pystyi testaamaan myös lyhyen lainajakson ajan kotona, jotta oli mahdollista varmistua oikeasta ostopäätöksestä.

Esimerkkejä lainattavista tavaroista

Hanke ja lainattava teknologia on suunnattu ensisijaisesti ikääntyneille sekä henkilöille, joilla on toimintakyvyn rajoitteita.


Yhteystiedot

Sini Ramsten, sini-susanna.ramsten(at)sata.fi

Riikka Ylitörmänen, riikka.ylitörmänen(at)sata.fi