Siirry sisältöön

Sata-alueen konsernipalveluiden toimialueelle suunnitellaan YT-menettelyä 

Uutinen

Aluehallitukselle esitetään konsernipalveluiden yhteistoimintamenettelyn käynnistämistä. Yhteistoimintamenettely tulisi koskemaan konsernipalveluita, tarkemmin henkilöstöpalveluiden, ICT-palveluiden ja ateriapalveluiden henkilöstöä. 

Neuvotteluihin ehdotetaan kokonaisuutta, jossa muutokset koskisivat henkilöstöpalveluiden ja ICT-palveluiden organisoitumista. Lisäksi keskitetyn ateriapalvelutuotannon (AH 17.9.2024 § 262) suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että henkilöstövaikutukset on kartoitettu ja yhteistoimintaneuvottelut voidaan aloittaa. 

Henkilöstöpalveluiden vastuuyksiköiden määrää on suunniteltu vähennettäväksi, mikä aiheuttaa tarpeen viranhaltijoiden tehtävien ja vastuiden muuttamiseen. Henkilöstöpalveluiden henkilöstön tehtävänkuviin on myös suunnitteilla muutoksia. Tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä, mutta se voi olla seuraus, jos henkilö ei ota vastaan uutta tehtävää tai virkaa. 

ICT-palveluissa on suunniteltu muutosta organisaation johtamisrakenteeseen. Tavoitteena on keventää johtamisrakennetta yhdellä tai kahdella tehtävällä. 

Aluehallituksen vuonna 2024 tekemän päätöksen mukaan ateriapalveluiden tuotantotapa järjestetään vaiheittain yhden tuotantokeittiön ja alueella sijaitsevien palvelukeittiöiden mallin mukaisesti vuoden 2028 alkuun mennessä. Tuotantotavan valmistelussa on jatkettu arviointia yhden tuotantokeittiön ja palvelukeittiöiden henkilöstötarpeesta. Myös henkilöstön tehtävänkuvia, työaikoja ja nimikkeitä uudessa toimintamallissa on selvitetty. Arvio henkilöstön vähennystarpeesta ateriapalveluissa on noin 80–90 henkilötyövuotta. Henkilöstötarpeen suunniteltu vähennys on mahdollista yhdistää eläköitymisiin. Arvion mukaan noin 6o henkilöä eläköityy vuoden 2028 loppuun mennessä. Jos eläköitymiset eivät riitä kattamaan henkilöstötarpeen vähentymistä, henkilöstöä voi olla tarpeen vähentää palvelussuhteita päättämällä. 

Lisäksi ateriapalveluiden osalta selvitetään valmiiden voileipien valmistuksen kilpailuttamista ja Satasairaalassa toimivan kahvio Moccan palveluiden ulkoistamista. Näiden muutosten henkilöstövaikutus olisi enintään kuusi henkilötyövuotta.